| nichollegreasy | Дата: Суббота, Сегодня, 12:20 | Сообщение # 1
|
Тайский котенок
Кандидат в Члены Клуба
(в Клубе с 04.02.2026)
Награды/подарки: 0
Статус: Скоро буду
|
İşgüzar səfərim vardı. Türkiyəyə, İzmira getməliydim. Şirkət məni yeni tərəfdaşlarla görüşmək üçün göndərmişdi. Üç günlük səfər planı hazırlanmışdı. Görüşlər, yeməklər, sənəd işləri – hər şey qrafikə uyğun getdi. Sonuncu gün axşam işlər bitdi. Növbəti gün səhər tezdən Bakıya qayıdacaqdım.
Otelə qayıtdım. Yorğun idim, amma yatmaq istəmirdim. Çünki bilirdim ki, yatsam, səhər tez oyanmaq çətin olacaq. Saata baxdım – axşam saat 10 idi. Otaqda televizoru açdım, kanalları dəyişdim. Türkiyə kanalları, bizimkilərə bənzəyir, amma fərqli. Heç nə maraqlı deyildi.
Telefonumu çıxartdım. Sosial şəbəkələrə baxdım, dostların hekayələrinə baxdım. Hamı evdə, ailəsi ilə, ya da dostları ilə. Mən isə oteldə, tək, yad şəhərdə. Bir az kədərləndim. Sonra düşündüm ki, vaxt keçirmək üçün nəsə edim.
Yadıma düşdü ki, bir həftə əvvəl bir iş yoldaşım mənə mostbet türkiye saytından danışmışdı. Deyirdi ki, orada oynamaq rahatdı, həm slotlar var, həm idman mərcləri. O vaxt qulaq asıb keçmişdim. Amma indi, İzmirdə oteldə tək oturarkən, maraqlandım. Axı Türkiyədə idim, bu sayt da Türkiyə üçündü, bəlkə də maraqlı olar.
Sayta girdim. Qeydiyyatdan keçdim. Nömrəmi yazdım, təsdiq kodu gəldi. Hesab hazır oldu. Balans sıfır idi. Kartımdan az məbləğ yüklədim. O qədər az idi ki, itirsəm, sabah hava limanında bir qəhvə az içərəm, başqa dəyişiklik olmaz.
Oynamağa başladım. Əvvəlcə slotlara baxdım. Bir neçə spin atdım, heç nə. Bir də atdım, balaca bir şey düşdü. Xoşuma gəldi, amma çox da maraqlı deyildi. Slotlar mənim üçün çox sürətli idi. Mən daha çox düşünərək oynamağı sevirəm.
İdman mərclərinə keçdim. Həmin gecə Türkiyə basketbol liqasının oyunları vardı. Mən basketbolu orta səviyyədə bilirəm, amma Türkiyə komandalarını tanımırdım. Statistikaları açdım, baxdım. Bir oyun diqqətimi çəkdi – iki komandanın son beş oyununa baxdım, birində qol vurma tendensiyası yüksək idi, digərində müdafiə zəif idi. Düşündüm ki, ümumi xal çox olacaq. Qoydum.
Oyun başladı. Oteldə çarpayıya uzanmışdım, telefonuma baxırdım. Birinci rəqəm – xallar çox idi. Mənim qoyduğum limit keçildi. Artıq qazanmışdım. Amma oyun davam edirdi. İkinci rəqəmdə daha çox xal oldu. Oyun bitəndə hesabıma baxdım. Qoyduğum məbləğin üç qatını qazanmışdım.
Ayağa qalxdım. Otaqda gəzdim. Pəncərədən İzmirin gecə işıqlarına baxdım. Gözəl şəhərdi. Düşündüm: “Bəlkə davam edim? Günümdü, axı”. Amma sonra öz-özümə dedim: “Yox. Dayan. Sən buraya iş üçün gəlmişdin. Bu qazanclar sürpriz oldu. Sürprizi qapıb çıxmaq lazımdır.”
Telefonu əlimə aldım, mostbet türkiye saytında profilimə keçdim. Ödəniş bölməsini açdım. Kartın nömrəsini yazdım. Diqqətlə yoxladım. Əməliyyatı təsdiqlədim. Sonra telefonu stolun üstünə qoydum, çamadanımı yığmağa başladım.
Beş dəqiqə keçdi. Telefonuma bildiriş gəldi. Bankdan idi. “Hesabınıza vəsait daxil olub”. O an çamadanı bağladım, oturdum, dərin nəfəs aldım. Yorğunluğum getmişdi. Sanki səfərin bütün yükü yüngülləşmişdi.
Səhər tezdən oyandım, hava limanına getdim. Təyyarəyə mindim, Bakıya uçdum. Evə çatanda ailəm soruşdu: “Səfər necə keçdi?” Dedim: “Yaxşı keçdi, işlər bitdi, bir də kiçik bir sürpriz oldu”. Nə olduğunu demədim, amma gülümsədim.
O pulla nə etdim? Bir hissəsini banka qoydum. Bir hissəsi ilə də özümə uzun müddətdir almaq istədiyim bir şey aldım. İş üçün səfərə getmişdim, işi gördüm, bir də üstəlik belə bir sürpriz oldu.
Həmin səfər mənə bir şey öyrətdi. Bəzən iş üçün getdiyin yerdə, ən gözlənilməz fürsətlər çıxır. Əsas odur ki, o fürsəti görəsən, ondan istifadə edəsən, və ən vacibi – nə vaxt dayanacağını biləsən. Mən o gecə dayandım. Və indi bilirəm ki, doğru qərar vermişəm.
Hələ də vaxtaşırı mostbet türkiye saytına girirəm. Amma qaydam dəyişməyib: qoyduğum məbləğ itirsəm üzülməyəcəyim qədər olur, qazansam da dərhal çıxarıram. Çünki bilirəm ki, həyəcanla davam etsəm, o gecəki sevinci itirərəm.
O İzmir gecəsini indi düşünəndə gülümsəyirəm. Otelin otağı, pəncərədən görünən işıqlar, gecə yarısı oyunu izləyib qərar vermək – hamısı bir xatirə kimi qalıb. Və o gecə qazandığım puldan çox, qazandığım dərs mənim üçün daha dəyərlidir: fürsət hara gəlsə, onu qapmağı bacarmalısan.
Mən bacardım. Və bu gün də o qayda ilə yaşayıram.
|
| |
| |